2014. május 28., szerda

Szentesi cserépkályha és kályhacsempe II.

A cserépkályha tulajdonképpen egy úgynevezett samott téglákból épített tűztér, amelyet hőálló mázas csempékkel fednek be.
A kályha belsejében kialakított bonyolult járatokban keringve a forró füst leadja a hőenergiát, melyet az átmelegedő kályhacsempék továbbítanak a szobába.

Szentesi cserépkályha - Stefánia cserépkályha

A cserépkályha fűtési mechanizmusa így a napsütéséhez hasonló: a kályhából sugárzó hő felmelegíti a helyiségben lévő tárgyakat, és ezek fűtik fel a szoba levegőjét. 
Egy kályha élettartama ezért 3 tényezőn múlik: a minőségi alapanyagokon, a helyes tüzelési módon, és az azt felépítő kályhásmester szakértelmén. „A kályhaépítő megkerülhetetlen szereplő a cserépkályha történetében. Ő az, aki felméri a környezetet, kiszámolja a méreteket, beszerzi az anyagot, megtervezi és felépíti a cserépkályhát. Minden vevőnknek azt tanácsoljuk, hogy a kályhásmester kiválasztásában legyenek a leghatározottabbak, hiszen az ő vállán nyugszik az egész folyamat. Azoknak, akik csupán érdeklődnek, vagy nem ismernek ilyen szakembereket, mi kiváló, évtizedes tapasztalattal rendelkező kályhásmestereket tudunk ajánlani a saját partnereink közül." 


Warhol típusú modern cserépkályha Szentesről

A kályhacsempe mellett az építéshez szükséges minden alapanyagot és a tüzeléshez való kellékeket is árulunk, tehát nálunk egy füst alatt beszerezhetnek mindent. Ezt nem csak a vevők, de a kályhások is nagyon szeretik. A velük való jó kapcsolat, hosszú távú együttműködés egyébként is nagyon fontos a számunkra, mert az ő munkájuk nélkül nem tud tökéletesen megvalósulni az, amit a vásárlóink megálmodnak, hiába tökéletes az alapanyag.

Kalandozásunk a cserépkályhák és kandallók világában lenyűgöző élmény volt. A hagyományos
fűtés valóban nem csak pénztárcakímélő, de otthonteremtő erejű is, ezért mindenképpen
érdemes rajta elgondolkodni.
Mielőtt azonban döntene, okvetlenül látogasson el az ország legnagyobb kandalló és cserépkályha bemutatótermébe! A kellemesen duruzsoló, szebbnél szebb kályhák láttán garantáltan beleszeret majd az egyedi fűtésbe.
A szerelem garantált.

A cikk első része >>>

                                                                                              A zöld otthonban megjelent cikk / A Szentesi Cserépkályha engedélyével
*

Szentesi cserépkályha és kályhacsempe I.A szentesi cserépkályha bemutatóteremben egymás mellett állnak a mályva, ragyogó sötétzöld és mézbarna színekben pompázó szebbnél szebb kályhák.
Színben, formában, mintában és méretben mindegyikük teljesen más, ahogy a hangulat is, amelybe ringatnak. A szórólapon szereplő széles választék nem túlzás: a bemutatóteremben a kész kályhákon kívül jelenleg kb. 30-40 színű, különböző formájú és mintázatú kályhacsempét lehet megtekinteni. 

Kovács Zita, a bemutatóterem egyik munkatársa nem csak a választékot és a lehetőségeket mutatta be, de érdekes dolgokat mesélt a jelenlegi trendekről és szakmai megoldásokról is.

„A hozzánk betérő vásárlók fele nagyon tudatos pénzügyi megfontolás miatt szeretne cserépkályhát"
– árulta el Zita.
 „Bár maga a kályha több százezres beruházás, a 30-40%-kal kisebb fűtésszámla
és szolgáltatóktól való függetlenség érthető módon egyre vonzóbb az emberek számára.
A nálunk is érzékelhető orosz-ukrán gázvita kapcsán sokan megérezték a kiszolgáltatottságukat,
és az alternatív fűtést kutatók gyorsan rátaláltak a cserépkályhára. Erre elég rászánni egyszer
egy nagyobb összeget, mikor megépül, de ez a befektetés az évenkénti tűzifa árán néhány év alatt
megtérül. Egy cserépkályha üzemeltetése, fenntartási költsége a gázhoz képest elenyésző.”

A vásárlók másik fele természetesen a kályha biztonságot nyújtó ősi, ropogó tűzmelegére vágyik. Egy cserépkályha az otthon sugárzó meleg központja, köréje gyűlhet a család, a barátok. Emellett azonban látványelem is: mutatós, jól megválasztott és minőségi csempékkel díszítve stílusteremtő lehet. 
A minőség azonban nem csak a szépség miatt fontos: a pontosan szabott csempe növeli a kályha stabilitását (és élettartamát), az építés idejét pedig rövidebbé teszi. 

„A nálunk kapható kályhacsempék szigorú belső ellenőrzésen mennek keresztül, mielőtt a vásárlóhoz
kerülnének”
 
– folytatja Zita.
 „A tökéletes színárnyalatot, az öntött technológiának köszönhető
pontos széleket és a megfelelő helyen lévő illesztéseket a munkásaink egyenként ellenőrzik. Ezzel
nem csak a vásárlóinkat, de a kályhaépítőket is kiszolgáljuk: minden azonos funkciójú elem tökéletesen illeszkedik egymáshoz, és a csempék semmilyen előkészítést nem igényelnek az építés
előtt. Ezért is merünk 10 év garanciát vállalni a termékünkre: ha a kályha jól van megépítve
és helyesen tüzelik, a csempéink örök életűek.”     
A cikk folytatása >>>


A zöld otthonban megjelent cikk / A Szentesi Cserépkályha engedélyével


*